ONZE VISIE

Bij IBESS denken wij oplossingen op maat uit voor onze klanten. Dankzij dit concept kunnen wij onze klanten helpen op heel wat verschillende terreinen. Bedoeling is om hen zo goed mogelijk verder te helpen.

Independent - Onafhankelijke oplossingen

iBESS is uw partner in het op maat uitwerken van oplossingen voor klimatisatie, beveiliging, sturing en energiebesparing. Aangezien we zelf geen apparatuur produceren kunnen we u merkonafhankelijke oplossingen aanbieden. Voor Independent oplossingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Centraal beheer

Wij baseren ons op innovatieve producten en zoeken steeds naar het beste product op de markt. Bij onze ontwikkelingen zorgen we ervoor dat een centraal beheer vanuit een remote servicecenter mogelijk wordt gemaakt.

Van servicebedrijf tot upgrades

Eens de implementatie is gebeurd heeft u de keuze uit: het servicebedrijf voor de uitvoering van het onderhoud, interventies en de opvolging van geïnstalleerde systemen, de installateur, leverancier en het fabricaat voor latere uitbreidingen, aanpassingen en upgrades van installaties en systemen.

Intelligente communicatie voor meer verbruikerscomfort

iBESS brengt onafhankelijke en autonoom werkende systemen samen tot één overzichtelijk geheel. We gebruiken hiervoor communicatiesystemen zoals BACNET, LonMarks, KNX (EiB), Modbus, OPC, oBIX, … Intelligent Design in Grobbendonk: daar staan wij voor.
Onze doelstelling is het comfort van de verbruiker te optimaliseren en de kosten voor onder meer het energieverbruik te rationaliseren.

Kostenoptimalisatie

Onze focus ligt op kostenoptimalisatie door het technisch en facilitair beheer te combineren. Wij voorzien intelligente en gebruiksvriendelijke systemen waarbij de facility manager de installaties kan afstemmen op de gebruikers van het gebouw, de filosofie van het bedrijf en de doelstellingen aangaande comfort, energie en milieu.

Uitgekiende oplossingen

We zorgen voor een automatische activering van onderhoudswerkzaamheden en dit vanuit een technisch beheersysteem. Dankzij onze jarenlange expertise combineren we onze knowhow op vlak van ICT, HVAC, MRT meet –en regeltechniek en projectmanagement en zijn wij in staat uitgekiende oplossingen aan te reiken.

Innovatie als besparing

Innovatie bij IBESS betekent een combinatie van clustering, samenwerking, samenvoeging van verschillende technieken, specialisaties en merken. Wij zijn constant op zoek naar de beste producten op de markt zodat elke nieuwe realisatie is voorzien van de modernste technieken, systemen en componenten.

Verbeterde technologie

Via migratie, waardoor uw systeem/installatie actueel blijft en kosten verlaagd worden door middel van van verbeterde technologieën en vernieuwde concepten, garanderen wij een efficiënte besparing.

Integrated - Geïntegreerde oplossingen zijn kostenbesparend

We maken gebruik van een onafhankelijk en systeemoverkoepelend gebouwenbeheersysteem waardoor de exploitatiekosten automatisch verlaagd worden en latere uitbreidingen of aanpassingen merkonafhankelijk zijn. Voor Integrated Design bent u steeds welkom bij IBESS.
We brengen verzamelde informatie samen uit verschillende afzonderlijke systemen :

• HVAC / Koude -en warmteproductie
• Beveiliging
• Energie
• Andere technische installaties

En we koppelen het gebouwenbeheer aan het facilitair management zodat eenvoudig beheer en onderhoud mogelijk en overzichtelijk is.

Toepassingen voor grote en kleine gebouwen

iBESS in Grobbendonk ontwerpt systemen voor allerlei grote en kleine gebouwen zodat wij voor iedereen paraat staan.

Van kantoren tot winkelcentra

Wij bieden oplossingen voor:

 • Kantoorgebouwen
 • Scholen
 • Clean Rooms
 • Datacenters
 • Productiehallen
 • Opslagruimten
 • Sportcomplexen & zwembaden
 • Ziekenhuizen
 • Rust –en verzorgingstehuizen
 • PPS projecten
 • Concertruimten
 • Theater
 • Winkelcentra

Energietoepassingen met aandacht voor uw portemonnee

Energietoepassingen ontwikkelen en omgevingen die positief zijn voor uw portemonnee, zijn erg belangrijk omwille van de stijgende energieprijzen en strengere milieuvoorschriften. Daarom zorgt IBESS daarvoor.

Energielabel

Energiekosten en milieutaksen bepalen immers in grote mate de totale uitbatingskost van een gebouw. Een energielabel verkrijgen, moet dus een prioriteit zijn wil u deze kost optimaliseren.

Onze geautomatiseerde installaties kunnen een enorme impact hebben op uw energieverbruik. Ze worden perfect afgesteld en tot in het kleinste detail opgevolgd. Recent onderzoek heeft uitgemaakt dat een degelijke en permanente opvolging van technische installaties tot 25% kunnen besparen op het energiefactuur.

Sturing van warmte- en koudeopslag

iBESS is gespecialiseerd in de sturing van warmte- & koudeopslag (WKO), warmtekrachtkoppeling (WKK), betonkernactivering, zonne-energiesystemen, windenergiesystemen, pieklastbewaking, etc. Aarzel niet om ons professioneel advies te vragen.

Oplossingen uitgewerkt op maat van de klant

IBESS zorgt voor gespecialiseerde immotica toepassingen voor nieuwbouw en renovaties. Deze op maat uitgewerkte solutions zijn onafhankelijk van merken en producten. Onze oplossingen zijn in de mate van het mogelijke automatisch maar voldoen op een zo efficiënt mogelijke manier aan de behoeften van de gebruikers/opdrachtgevers.

Afstemmen op de dagelijkse gebruikers

Wij ontwikkelen systemen die het de beheerder, de facility manager en de service verantwoordelijke mogelijk maken de installaties af te stemmen op de dagelijkse gebruikers van het gebouw, de cultuur van het bedrijf en de doelstellingen aangaande comfort, energie en milieu.

Innovatieve oplossingen

iBESS zorgt voor innovatieve oplossingen waarbij exploitatiekosten primeren op implementatiekosten. Wij staan garant voor professioneel gestandaardiseerde en procesmatige projectimplementatie.

Systemen op maat van uw behoefte

IBESS is eveneens gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte systemen voor energtietoepassingen. Wij bieden op dat vlak een heel ruim assortiment aan.

Van liften tot zonnewering

U kan bij iBESS terecht voor de meet –en stuursystemen met betrekking tot:

 • Warmte- en koudeopslag
 • Warmte- en koudedistributie en transport
 • Luchtbehandelingsinstallaties
 • Energie-recuperatiesystemen
 • Warmtepompen
 • Energiemonitoring
 • Energiebeheer –en facturatie
 • Pieklastbewaking
 • Groene energie
 • Verlichting
 • Liften
 • Zonnewering
 • Conferentieruimtes
 • Waterbehandeling

Gebouwenbeheersysteem

Al deze systemen kunnen worden voorzien van een merkonafhankelijk gebouwenbeheersysteem en worden aangesloten op een remote service center.

Oplossingen door het zoeken naar synergiën

iBESS focust op het bekomen van betere resultaten door gebruik te maken van alternatieve oplossingen en het samenvoegen van verschillende systemen en merken onder één overkoepelend systeem. Deze synergies zijn de specialisatie van IBESS uit Grobbendonk.

Samenwerking van bedrijven

Ons motto is “The Best Of All Worlds” door clustering, samenwerking van bedrijven, samenvoeging van verschillende technieken, specialiteiten en merken.

Van beveiliging tot energie

We vereenvoudigen de opvolging door verschillende autonome systemen samen te brengen: HVAC / Koude –en warmteproductie

• Beveiliging
• Energie
• Andere technische installaties

Uitgebreid waarborgsysteem voor en perfecte service

Doe een beroep op iBESS voor preventief onderhoud met een uitgebreid waarborgsysteem waardoor vakkundige interventies en het voorkomen van storingen gegarandeerd worden. Onze Services zijn in Grobbendonk en omgeving ongeëvenaard.

Wij hanteren normen voor het bekomen en behouden van EPBD-richtlijnen (Energy Performance of Building Directive) en zorgen voor geschikte back-up en beveiliging van uw installaties.

Ons doel is de exploitatiekosten verlagen door gebruik te maken van een onafhankelijk en systeemoverkoepelend servicecenter.

Service center

In dit service center verzamelen en analyseren we gegevens, optimaliseren en vergelijken de resultaten door gebruik te maken van een geïntegreerd GBS-systeem. Onze toepassingen geven een melding zodra een afwijking wordt gedetecteerd waardoor we tijdig ter plaatse en vanop afstand kunnen ingrijpen.

Snelle interventies

Door te kiezen voor een toepassing van iBESS, kiest u automatisch voor optimalisatie én de hieraan gekoppelde energiebesparing. We garanderen snelle interventies en verminderde verplaatsingskosten tot 40%.

Heeft u nog vragen over onze oplossingen op het vlak van energie ?

Bekijk hier onze services.

Onze partners

REFERENTIES

Het klantenbestand van iBESS strekt zich uit over België & Nederland.