Snelgroeiend Nordomatic breidt verder uit in Europa met nieuwe overname in België

Snelgroeiend Nordomatic breidt verder uit in Europa met nieuwe overname in België 800 473 iBESS

STOCKHOLM, 07 juli – Nordomatic, de leidende en onafhankelijke GBS systeemintegrator in Europa, neemt het Belgische GBS bedrijf iBESS over met klanten in heel België. “We zetten nu vele stappen in de richting van ons doel om een wereldwijde leider te worden in GBS oplossingen en slimme gebouwen. Met iBESS aan boord krijgen we zowel nieuwe klanten als nieuwe medewerkers met een hoge competentie", zegt Toke Kjaer Juul, Vice President bij Nordomatic.

iBESS is een succesvol Belgisch bedrijf met een groot aantal klanten die zij helpen met oplossingen voor slimme gebouwen.

“Het is een fantastische kans voor iBESS om als bedrijf te groeien, vooral voor onze medewerkers die samen met Nordomatic hun expertise kunnen inzetten in nog grotere en uitdagende opdrachten. Onze lange termijn relaties met klanten passen zeer goed bij de Nordomatic's focus op het bouwen van vertrouwen en het leveren van waarde", zegt Rony Gabriels, Bestuurder van iBESS.

Eerder dit jaar nam Nordomatic het Nederlandse bedrijf Y-con over, dat 50% van de iBESS aandelen in handen had. Na de aanvullende overname is iBESS nu voor 100 procent in handen van Nordomatic.

“We hebben vele jaren nauw samengewerkt met iBESS en kijken er erg naar uit om deze volledige samenwerking met Nordomatic aan te gaan. Maar de grote winnaars zijn onze klanten die nu toegang hebben tot nog meer wereldwijd bewezen expertise in GBS", zegt Lyon van Hest, CEO van Y-con.

Nordomatic wil wereldwijd toonaangevend worden op het gebied van GBS-oplossingen en slimme gebouwen. iBESS en de eerdere overgenomen Y-con leveren al vele jaren sterke resultaten in de snelgroeiende Benelux regio.

“Zodra de deal is gesloten, beginnen we met de integratie van medewerkers, de coördinatie van verkoop-, marketing- en communicatieactiviteiten en het op elkaar afstemmen van dienstenaanbod, productaanbod en meer", zegt Toke Kjaer Juul.

Voor meer informatie:

Toke Kjaer Juul

Vice President
Nordomatic
Arenavägen 27, 121 77
Stockholm
toke.juul@nordomatic.com

Rony Gabriels

Bestuurder
iBESS
Herentalsesteenweg 81A
2280 Grobbendonk
r.gabriels@ibess.be

Over Nordomatic Group
Nordomatic is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van Smart Building-oplossingen gericht op energie-efficiëntie, met aanwezigheid in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Oplossingen integreren en beheren van verwarming, koeling, verlichting, toegangscontrole, brandbeveiliging en beveiliging binnen gebouwen. Nordomatic verkoopt ook een toonaangevend intelligent systeem, Ecopilot®, dat het mogelijk maakt de energiekosten van gebouwen tot 40% te verlagen en zo gebruikers te helpen de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU te halen. Nordomatic heeft een omzet van 93 miljoen Euro en  750 medewerkers. Door de klantintegraties van Nordomatic werd in 2021 80.000 ton CO2-uitstoot bespaard.

www.nordomatic.com